tiistai 29. joulukuuta 2009

Vuoden 2009 kertaus ja katsaus tulevaan...

Toukokuun alussa aloitimme purkutyöt. Tyhjänä ostetusta talosta saatiin revittyä noin 15 siirtolavaa tavaraa, millä oli kuorrutettu alkuperäinen rakennus. Lavalle meni kokolattiamattoa, tanssiparkettia, vessojen kaakeleita, väliseiniä, tapettikerroksia (dokumenttipalat jätettiin) yms. Samoin kaikki lattiat avattiin rakenteiden dokumentointia ja tulevaa lämpöeristämistä varten.

Kaikki alkuperäiset ja käytettävissä olevat rakennusmateriaalit kierrätetään takaisin paikoilleen ,kuten ehjät wc-pytyt. Vintiltä löytyi eri aikakausien ovia, joita käytetään uudelleen oviaukkoihin. Fylleistä löytyi myös Kappelin 40-luvun käsinkirjoitettu tilikirja. Lisäksi lattian alta löytyi miesten vanha villakankainen musta pomppa. Keneltä on jäänyt kotiinlähtiessä pomppa..?

Suunniteluarkkitehdit Maaria ja Oskar tekevät työtä hiki hatussa rakennuspiirrustusten parissa. He ovat mitanneet, dokumentoineet ja suunnitelmat alkavat olla pulkassa. Seuraavaksi on rakennusluvan hakeminen. Odotamme edelleen Loviisan kaupunginhallituksen ratkaisua rakennuksen alla olevan, alle tuhannen neliön tontin ostamiseksi. Koemme sen oleelliseksi näin mittavassa investoinnissa.

Ensi keväänä työt jatkuvat. Ensiksi puramme keittiöstä vanhan tiilipiipun, jonka tilalle teemme oviaukon keittiöstä saliin. Sen jälkeen rekonstruktoidaan vanhan mallin mukaan ulkoverannan kantavat tukipilarit. Sitten rakennamme tulevan ulkoseinän ja siihen asennetaan ovet ja ikkunat. Haemme ikkunanvalmistajaa, mikäli tunnette jonkun, joka tekee ikkunoita vanhan mallin mukaan, laittakaa sähköpostia airi.kallio@porvoonhelmet.net . Ikkunoita tarvitaan parikymmentä, joten pienestä urakasta ei ole kyse. Ikkunat saatuamme korvaamme lahonneet ikkunapuitteet ja sen jälkeen eristämme talon.

Tämän jälkeen kaikki on valmista verannan ulokkeen rysäyttämiselle alas ja sen jälkeen revimme 1800-luvun verannan alkuperäiseksi, eli avonaiseksi. Näin saamme myös itäpäädyn koristeellisen päätykolmion näkyviin, joka on toiminut lähinnä lintulautana.

Ja kaikille epäuskoisille tuomaille siellä jossakin: Kappeli kyllä valmistuu, muistutan vieläkin kaikkien yhtäläisestä mahdollisuudesta ostaa ja korjata Kappeli ennen minua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!