lauantai 9. toukokuuta 2009

Tuumasta toimeen !


Heti Vapun jälkeen Kappelista on kuulunut iloinen mäiske. Sieltä on purettu jo kaikki vessat, niin sisältä kuin ulkoakin. Kaikki kelvollinen porsliininen vessakalusto on otettu kierrätykseen. Vanha narikka on saanut kyytiä ja sitä rajoittava puolilasiseinä on purettu.Tulevalla ulkoverannalla tilaa on nyt kuin kiitoradalla..!

Pikkupoikien ja vähän isompien tupakkisalaonki rakennuksen takapuolella ulkona on myös hävinnyt. Siellä oli iloisesti tumpattu savukkeita kuivaan puulattiaan, jossa oli heinänolkia päällä. Että sillain. Jotkut loviisalaiset ovat varmaankin halunneet jatkaa Loviisan kylpyläajan rakennuksien hienoja paloja...

Ison tanssilattian viimeksi tehty katto on pudotettu alas. Iloinen löytö kannusti taas siinä kokonaisvaltaisessa surkeudessa: isomman kabinetin seinien paneelin päällä ollut lateksilla maalatun kangastapetin pohja on alkuperäistä öljymaalilla maalattua vaakapaneelia! Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seiniä ei tarvitse levyttää, vaan maalata vain alkuperäinen paneeli.

Vessojen viereisestä kabinetista revittiin kokolattiamatto pois ja kabinetin seinästä löytyi alkuperäinen eteläpuoleinen sisäänkäynti.

Keittiönä toimineen huoneen lattia avataan ja sieltä tutkitaan alkuperäisiä vasoja ja hirsiä. Toivottavasti ei tule suuria yllätyksiä...

Ainoa valopilkku tähän saakka on ollut Museoviraston avustus 20 000 euroa tälle vuodelle, kuten Lovarissa jo totesin, että se on kuin hyttysenpissa Itämeressä. Kaikille Juudaksille Loviisassa, joiden ainoa mielenkiinto kohdistuu Kappelin valmistumiseen sanon, että tervetuloa tutustumaan, kun Kappelin ovet ovat auki. Positiivisempiä mielipiteitäkin löytyy, sähköpostitse ja paikan päällä. Eräskin vanhempi herra tarjoutui auttamaan purkutöissä...

Kappeliin on tullut jo ensimmäinen varauskin: vasta perustettu naisten Lions Loviisa tulee kesäkuussa juomaan kuohua ja syömään kakkua sekä tutustumaan nurkkiin.

Tämän viikon aikaansaannoksista on tullut jo kuvat Lovarin kuvagalleriaan netissä www.loviisansanomat.net/galleria . Työt jatkuvat taas ensi viikolla ja tahti on kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!