keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Kappelin valmistuminen

Olen sopinut Itä-Uudenmaan liiton kanssa tapaamisen. Tarkoituksena on luoda työllisyyskurssi, johon voisi ottaa osaa viitisen puutyöhön perehtyneitä kirvesmiestä tai rakennuskonservaattoria, mielellään Loviisan seudulta. Näiden kanssa on tarkoitus saada purkutyöt loppuun ja uudet ovi- ja ikkuna-aukot umpeen. Guruksi aion pyytää arkkitehti, professori Panu Kailaa. Hänen kanssaan teimme yhteistyötä jo 1970-luvun loppupuolella toimiessani hänen assarinaan Teknillisessä korkeakoulussa. Arkkitehtiylioppilaille opetimme käytännössä vanhojen ikkunapuitteiden uudelleen maalausta vanhoin konstein. Poistettiin maalia, kitattiin ja maalattiin öljymaalilla. Kappelin purkutyöt on tarkoitus suorittaa siten, että 1940-luvulla rakennettu julkisivu erkkereineen pudotetaan nurin vasta,kun saadaan uudet ovet ja ikkunat vanhoihin reikiinsä. Näin vältymme ilkivallalta ja asiattomilta pääsyn sisätiloihin.

Tämän jälkeen olisi tarkoitus laitaa kokoon pintakäsittelykurssi seuraavana kesänä.

On se kumma ihmisen mieli, varsinkin miespuolisilla, ainoa kysymys Kappelista, koska se on valmis. Kysymyshän on hyvin yksiselitteinen ja vastaus taas paljon laajempi... Tapasin viime kuussa, Aurinkorannikon viilentyvässä yössä Andalusian Swing Bandin esityksessä, iloiset herrat viehättävine rouvineen. Herrat olivat Lovarin ex-päätoimittaja EVP, Tauno Einiö ja politiikko Porvoosta Klaus Hellberg. Herroilla oli hauskaa, kuppien lomassa, lupasvat tulla kesällä Kappelin avajaisiin. Vastasin, että kyllähän se sopii. Loviisan Big Band on tilattu ja Oskari Orenius luvannut tulla puhaltamaan torvea ja soittamaan vanhoja Kappelisävellyksiä. Lisäksi olen jo tilannut Vaherista Håkilta Kappeli-leivoksen. Ja Maaria Mäntysaari on luvannut etsiä internetistä elävän riikinkukon tepastelemaan Kappelin pihalle. Tämä kaikki tapahtuu kesällä, mutten kerro minä vuonna... Niin olkaat tervetulleita!

Uusimaa-lehden markkinoinnissa, supermyyjä Jarkko Jolkkonen kyseli, kuinka ollakaan samaa asiaa. Vastasin hänelle; pelaat kuulemma golfia? Kyllä. Mikäköhän on tasoituksesi? Jarkko vastasi 12. No, koskakohan ilmottaudut US Openiin? Silloin Jolkkonen tajusi kysymykseni ja johon hän vastasi, että kyllä Kappeli on ennen valmis kuin hän on US Openissa...
Paineet on kovat, sanoi entinen sulhasmieskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!