sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Puuhamaa

Kappelista näyttää tulevan loviisalaisnuorten Puuhamaa. Sinne on alkukesän aikana kolmesti murtauduttu. Grafitteja on maalattu lisää ja kaljaa on juotu iloisesti. Taloon on tunkeuduttu ilmeisesti öiseen aikaan lattian kautta repimällä suljettuja ovia tai muita aukkoja. Kaksi rikosilmoitusta on tehty Loviisan poliisille luvatta asioimisesta paikalla. Toivoisinkin nuorten vanhemmilta ja naapureilta vahvempaa kannanottoa nuorisoonsa. Pahin pelko on edelleenkin, että aamulla soitetaan Loviisan palokunnasta, että Kappeli palaa, ja se olisi iso harmi niin suuren purkutyön jälkeen ja voin sanoa, että kivisokkelista en enää taloa saisi aikaan ja Museovirastolle jäisi kivet arkeologisesti arvokkaalle tontille.

Kesäkuun lopulla kävi Kappelissa vierailulla kaupunginjohtaja Olavi Kaleva ja teknisen osaston johtaja Yrjö Meltaus. Molempien mielestä restaurointihanke on erittäin merkittävä myös Loviisan kaupungille. Samalla kaupungin miehet saivat kutsukortin Kappelin avajaisiin mustan t-paidan muodossa.

Rakentajia on käynyt näytillä ja katsomassa projektia, tarkoitus olisi tänä vuonna saada kaikki avatut lattiat lämpöeristetyksi ja vanhat hienot lattialankut takaisin paikoilleen. LVI-töistä on suunnitelma myös tekeillä, kaikki vesi- ja viemärityöt on tarkoitus sijoittaa talon pohjoispäätyyn.

Oli hauska käydä Maria Schulginin puutarhajuhlissa ja tavata siellä loviisalaisia, kuten Eddie Bruce, joka hauskana veikkona heti oli ideoimassa ensi kesälle Kappeliin vanhojen kappelikuvien näyttelyä. Minusta se on hyvä idea ja kaikille voitaisiin näyttää, kuinka paljon hienoja postikortteja on tehty Kappelista.

Avajaislippuja (paitoja) on mennyt hyvin kaupaksi, omasi voit lunastaa Loviisassa joko Vaherista tai WWP-päivillä Kappelista tai Vanhasta Porvoosta Helmestä tai Helmeristä Välikatu 7:stä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!